Thursday, September 13, 2007

Σήμερα έλαβα ένα κείμενο από την φίλη μου την Μαρία  και πρόκειται για ένα παραμυθάκι που έγραψε μόνη της και το διαβάζει τα βράδια στην ενός χρόνου κορούλα της. Τι να πω; Είναι τόσο τρυφερό και μόνο σαν σκέψη, που δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Μεγάλωσα με μια γιαγιά που ήξερε να λέει παραμύθια και αν λυπάμαι για κάτι, είναι που πια οι γιαγιάδες, δεν λένε παραμύθια και τα παιδιά κάθονται μπροστά από την τηλεόραση για να περάσει η ώρα τους.....Μαράκι να χαίρεσαι την κορούλα σου, την μικρή σου πριγκίπισσα.....

Η Αισθαντική Βασιλοπούλα 

            Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη της Θεσσαλίας ένας πολύ καλός βασιλιάς με την γυναίκα του, τα δύο βασιλόπουλα του και την μοναχοκόρη  του. Τα βασιλόπουλα ήταν πολύ ξεροκέφαλα και από μικρά έκαναν ότι αταξία  μπορούσαν να σκεφτούν. Οι γονείς τους στεναχωριόντουσαν πάρα πολύ για αυτά γιατί δεν τους έβλεπαν ικανούς για να βασιλέψουν. Πολλές ήταν οι  φορές που συζητούσαν μαζί τους αλλά τίποτα δεν άλλαζε. Μεγαλώνοντας γίνανε πολύ κακομαθημένα πιστεύοντας πως επειδή είναι βασιλόπουλα όλος  κόσμος τους ανήκει.

           Το κορίτσι το έλεγαν Άρτεμη. Είχε πάρει το όνομά της από την Άρτεμη την θεά του κυνηγιού και  προστάτιδα των νεογέννητων. Η Άρτεμης ήταν  πολύ όμορφη και με πολλά χαρίσματα. Βοηθούσε όσους είχαν την ανάγκη της και άκουγε τους γονείς της. Ο πατέρας της την καμάρωνε γιατί από μικρή ήταν τόσο έξυπνη και με ότι καταπιανόταν τα κατάφερνε μια χαρά.

            Μια μέρα την είχαν καλέσει σε μια φιλανθρωπική γιορτή όπου θα έπρεπε  να μαγειρέψει και να σερβίρει στους φτωχούς του παλατιού. Οι γονείς της δεν συμφώνησαν να παραβρεθεί σε αυτή την φιλανθρωπική γιορτή. Φοβόντουσαν μήπως κανένας που θέλει να βλάψει τον πατέρα της θελήσει να της κάνει κακό. Έτσι της πρότειναν να πάρει έναν σωματοφύλακα μαζί της για να την προσέχει. Η Άρτεμης μετά από αρκετούς καυγάδες το δέχτηκε. Πήγε στην φιλανθρωπική γιορτή και πέρασε πολύ καλά. Ήταν τόσο χαρούμενη που βοηθούσε τους συνανθρώπους της που όλοι εκείνη την βραδιά την ονομάσανε: «Η αισθαντική βασιλοπούλα».

            Τον τελευταίο καιρό όμως κάτι δεν πήγαινε καλά και η Άρτεμης είχε πάψει να ενδιαφέρεται για οτιδήποτε φιλανθρωπικό. Την καλούσαν από διάφορες φιλανθρωπικές γιορτές και εκείνη απαντούσε ευγενικά όχι. Σε όλους  φαινόταν παράξενο αυτό γιατί η Αρτέμης δεν ήταν κάποια ψηλομύτα να μη τους καταδέχεται. Στην αρχή νόμιζαν πως είχε αρωστήσει και δεν μπορούσε να βγει έξω από το παλάτι. Όμως όταν ρώτησαν στο παλάτι αν η Άρτεμης είναι καλά τους είπαν πως είναι πολύ καλά. Τότε μπερδεύτηκαν περισσότερο γιατί η Άρτεμης μόνο αν ήταν άρρωστη δεν θα παραβρισκόταν στις φιλανθρωπικές γιορτές τους. Αναρωτιόντουσαν τι μπορεί να έχει η Άρτεμης και άρχισαν να ρωτάνε από εδώ και από εκεί μη μαθαίνοντας κάτι για την κατάστασή  της. Έτσι ρώτησαν έναν φρουρό στο παλάτι τι έχει η βασιλοπούλα και δεν παραβρίσκεται σε καμία φιλανθρωπική γιορτή. Ο φρουρός τους είπε πως η βασιλοπούλα το μόνο που κάνει είναι όλη την ημέρα είναι να κάθεται στον κήπο του παλατιού και να τον περιποιείται μόνη της.

            Κάθε μέρα η Άρτεμης ξυπνούσε από τα ξημερώματα και πήγαινε και περιποιόταν τον κήπο. Τον πότιζε, τον κλάδευε και φύτευε διαφορετικά λουλούδια. Αγαπούσε τόσο τα λουλούδια που δεν ήθελε κανένας να της τα πειράζει. Όλη μέρα περιποιόταν τον κήπο με αποτέλεσμα οι γονείς της να ανησυχούν γιατί δεν ήξεραν γιατί τον αγαπούσε τόσο πολύ.

            Ο βασιλιάς και η βασίλισσα βλέποντας όλο αυτό που γινόταν φώναξαν έναν γιατρό για να την εξετάσει γιατί φοβόντουσαν μήπως είχαν πειραχτεί τα νεύρα της. Ο γιατρός όταν την εξέτασε δεν διέγνωσε τίποτα που να τους κάνει ν’  ανησυχούν. Έτσι παρουσιάστηκε στον βασιλιά και του είπε:

-          Βασιλιά μου η κόρη σας είναι μια χαρά μόνο που αγαπάει πάρα πολύ τα λουλούδια. Μην ανησυχείτε.

            Όμως ο βασιλιάς ανησυχούσε και πιο πολύ η βασίλισσα που έβλεπε σιγά- σιγά την μοναχοκόρη της να φέρεται παράξενα και να μην μπορεί να την βοηθήσει. Τότε αποφασίσανε να φωνάξουνε έναν άλλο γιατρό ονομαστό τον τόπο τους.

            Αυτός ο γιατρός μόλις ήρθε παρουσιάστηκε στον βασιλιά και του είπε:

-          Βασιλιά μου εγώ θα βρω γιατί η μοναχοκόρη σου έχει αυτή την συμπεριφορά.

-          Μακάρι γιατρέ μου γιατί η γυναίκα μου πάει να σκάσει από την στεναχώρια της.

            Όμως και αυτός ο γιατρός όταν την εξέτασε δεν βρήκε τίποτα ανησυχητικό για την Άρτεμη. Συνέχισε τις εξετάσεις μήπως βρει το λόγο που η πριγκίπισσα δεν ενδιαφερόταν για τίποτα άλλο. Μετά από πολλές εξετάσεις κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα με τον προηγούμενο γιατρό και έτσι πήγε στον βασιλιά και του είπε:

-          Βασιλιά μου η μοναχοκόρη σας είναι πολύ καλά στην υγεία της. Της έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρήκα τίποτα ανησυχητικό. Μήπως αγαπάει κάποιον νέο και πιστεύοντας πως δε θα τον θέλετε εσείς στεναχωριέται και περνάει τόσες ώρες στον κήπο;

-          Πραγματικά αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό γιατρέ μου.

            Ο βασιλιάς το σκέφτηκε καλύτερα αυτό και αφού το συζήτησε με την βασίλισσα αποφασίσανε να κάνουνε μια συζήτηση με την Άρτεμη για να μάθουν τι συμβαίνει. Έτσι κατέβηκαν στον κήπο και είδαν την κόρη τους να κάθεται και να περιποιείται κάποια τριαντάφυλλα.

-          Γλυκιά μου είσαι καλά; είπε ο βασιλιάς.

-          Μια χαρά πατέρα γιατί με ρωτάς;

-          Ανησυχούμε κορίτσι μου γιατί περνάς τόσες πολλές ώρες στον κήπο και δεν βγαίνεις έξω από το παλάτι να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, είπε η βασίλισσα.

-          Με ευχαριστεί να κάθομαι στον κήπο να τον περιποιούμαι πειράζει;

-          Όχι γλυκιά μου δεν πειράζει απλώς ανησυχούμε για σένα και σκεφτήκαμε μήπως είσαι ερωτευμένη με κάποιον νέο και πιστεύεις πως δε θα τον θέλαμε, είπε η μητέρα της.

-          Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο μητέρα απλώς μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι στο παλάτι και να φροντίζω τα λουλούδια του κήπου.

            Ο βασιλιάς και η βασίλισσα δεν μπορούσαν να κάνουνε τίποτα άλλο γι’  αυτό και ανεβήκανε στα διαμερίσματα τους φανερά προβληματισμένοι.

Η Άρτεμης όμως συνέχιζε να περνάει πολύ χρόνο στον κήπο και ο πατέρας της μη έχοντας κάτι άλλο να κάνει μια μέρα έβγαλε ντελάλη που έλεγε:

-           Όποιος βρει το λόγο που η βασιλοπούλα αγαπάει τόσο πολύ τα λουλούδια θα του τη δώσω γυναίκα!

            Έτρεξαν πολλά βασιλόπουλα  από διάφορα άλλα βασίλεια τριγύρω και της έκαναν μερικές ερωτήσεις αλλά δεν κατάφεραν να μάθουν τίποτα. Η βασιλοπούλα δεν τους μιλούσε και το μόνο που κατάφεραν είναι να καταλάβουν πως ίσως να είχε πειραχτεί το μυαλό της. Ένας βασιλιάς το έμαθε και σκέφτηκε να πάει να δοκιμάσει γιατί είχε μαθευτεί παντού η ομορφιά της Άρτεμης.

            Με το που πάτησε το πόδι του στο παλάτι πήγε στον κήπο για να βρει την πριγκίπισσα και να δει και αυτός από κοντά αν ήταν τόσο όμορφη όσο λέγανε. Πραγματικά με το που την είδε εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της και θέλησε αμέσως να μάθει γιατί περνάει τόσο χρόνο στον κήπο.

-          Βασιλοπούλα γιατί κάθεσαι τόση ώρα σον κήπο και δεν βγαίνεις έξω να διασκεδάσεις με τις φίλες σου;

-          Μου αρέσει να κάθομαι στον κήπο και δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον στις συντροφιές των φίλων μου.

-          Είναι τόσο ωραία να βγαίνεις έξω και να βλέπουν όλοι την ομορφιά σου αλλά και τα πλούτη σου.

-          Το χρήμα δεν είναι το παν για όλους όπως για σας αγαπητέ μου. Πολλοί άνθρωποι περνάνε πολύ καλύτερα και χωρίς αυτό.

            Ο Βασιλιάς τα βρήκε σκούρα και μη έχοντας κάτι άλλο να πει γύρισε στο παλάτι του και δέχτηκε ένα προξενιό που του κάνανε με μια άσχημη πριγκίπισσα.

                Το έμαθε και ένα πανέξυπνο παλικάρι, ο Αλέξανδρος, από μια μακρινή χώρα και ξεκίνησε για το παλάτι. Έκανε πολλές μέρες να φτάσει και στο δρόμο σκεφτόταν μήπως έβρισκε κάποιος άλλος νέος τον λόγο που η βασιλοπούλα δεν έβγαινε από το παλάτι και στεναχωριόταν. Είχε ακούσει πως η Άρτεμης ήταν το γλυκύτερο και ομορφότερο κορίτσι σε όλη την Θεσσαλία. Μόλις έφτασε πήγε κατευθείαν στο βασιλιά και του είπε:

-          Πολυχρονεμένε μου βασιλιά, εγώ θα βρω το λόγο που η βασιλοπούλα αγαπάει τόσο πολύ τα λουλούδια.

-          Αν το βρεις παιδί μου θα σου την δώσω για γυναίκα σου, απάντησε ο βασιλιάς.

            Σαν βράδιασε το παλικάρι πήγε στο δωμάτιο της Άρτεμης για να της κάνει κάποιες ερωτήσεις. Ωστόσο η πριγκίπισσα δεν ήταν στο δωμάτιό της, ήταν στον κήπο και προσπαθούσε να καταλάβει τι είδους λουλούδι κρατούσε. Το παλικάρι βγήκε στον κήπο και της είπε:

-          Πες μου όμορφη πριγκίπισσα, γιατί βρίσκεσαι τόσο αργά στον κήπο; Είναι βέβαια πολύ όμορφα εδώ γιατί τα λουλούδια σου χαρίζουν τόση ομορφιά όση ομορφιά δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου. Αλλά γιατί κλείστηκες πίσω από τους τοίχους του κήπου σου και δεν βγαίνεις καθόλου;

-          Μου αρέσει να περιποιούμαι τα λουλούδια. Είναι κακό;

-          Όχι βέβαια! Ποιος είπε τέτοιο πράγμα; Κι απ’ ότι βλέπω, τα λουλούδια του κήπου σου είναι τόσο όμορφα σαν εσένα που τα περιποιείσαι. Όμως οι γονείς σου ανησυχούν που περνάς τόσες ώρες στον κήπο και δεν ξέρουν γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορείς να μου το εξηγήσεις;

-          Αγαπάω τον κήπο γιατί κανένας από μικρό παιδί δε με αγάπησε όσο τους αγάπησα εγώ. Ο πατέρας μου συνεχώς επαινούσε τα αδέρφια μου και εμένα δεν μου έδινε σημασία.

-          Ο πατέρας σου όμως και η μητέρα σου σε αγαπάνε πολύ.

-          Με αγαπάνε απ' ότι λένε αλλά δε το δείχνουν με τις πράξεις τους, μόνο με λόγια. Σε αντίθεση με τα αδέρφια μου που από μικροί ότι και να έκαναν δε τους μάλωναν αλλά τους αγαπούσαν.

-          Προσπαθούν όμως να στο δείχνουν όσο μπορούν περισσότερο.

-          Η μητέρα μου από μικρή μου έλεγε πως είμαι πολύ δυνατή και ότι και να θέλω να κάνω στη ζωή μου θα το καταφέρω σε αντίθεση με τα αδέρφια μου.

-          Βλέπεις λοιπόν; Αυτό που εσύ λες αδιαφορία, εγώ το λέω εμπιστοσύνη. Οι γονείς σου πάντα πίστευαν σε σένα Άρτεμη και συ τώρα τους στεναχωρείς! Δεν είναι κρίμα;

-          Ανησυχούν γιατί έχει ακουστεί πως η μοναχοκόρη του βασιλιά έχει τρελαθεί και περιποιείται συνεχώς τον κήπο χωρίς να νοιάζεται για οτιδήποτε άλλο. Δεν νοιάζεται για μένα αλλά για το τι θα πούνε οι άλλοι.

-          Εγώ πιστεύω πως ανησυχεί γιατί βλέπει πως σιγά- σιγά χάνεσαι στις σκέψεις σου και φοβάται μήπως πραγματικά τρελαθείς.

-          Μπορεί…Αλλά Έχεις δίκιο…Αλλά θέλω τόσο πολύ να με αγαπάνε για μένα, την Άρτεμη, και όχι  επειδή είμαι κόρη του βασιλιά της Θεσσαλίας.

-          Εγώ από την πρώτη στιγμή που σε είδα σε αγάπησα για σένα και όχι επειδή είσαι η μοναχοκόρη του βασιλιά της Θεσσαλίας. Τι λες λοιπόν δέχεσαι να πάω να το πω στους γονείς σου και να μας παντρέψουν;

-          Ναι θα το ήθελα πολύ γιατί καταλαβαίνω πως εσύ θα με αγαπάς από την αγάπη που έχεις στα λουλούδια. Και γιατί είσαι ο μόνος που μου μίλησε με πραγματικό ενδιαφέρον!

            Μετά από αυτή τη συζήτηση η Άρτεμης πήγε να κοιμηθεί και ο Αλέξανδρος πήγε στο δωμάτιό του σκεπτόμενος την συζήτησή τους. Το μεσημέρι το παλικάρι πήγε στον βασιλιά και την βασίλισσα και τους εξήγησε γιατί η Άρτεμης αγαπάει τόσο πολύ τα λουλούδια. Αυτοί κατάλαβαν το λάθος τους και κάνανε όλες τις ετοιμασίες για το γάμο της κόρης τους με τον Αλέξανδρο.

            Μετά από ένα μήνα ο γάμος  ήταν γεγονός και όλη η Θεσσαλία ήθελε να είναι στον γάμο της βασιλοπούλας τους. Όλοι χαίρονταν γιατί η Άρτεμης εκτός από την ομορφιά που φαινότανε είχε και ομορφιά στην ψυχή της και της άξιζε ένα τόσο καλό παλικάρι σαν τον Αλέξανδρο.

            Και έζησαν όλοι καλά για πολλά χρόνια. Η Άρτεμης με τον Αλέξανδρο κάνανε πολλά παιδιά. Συνέχιζαν να περνάνε πολλές ώρες στον κήπο και να φροντίζουν τα λουλούδια αλλά πήγαιναν και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Έτσι ο βασιλιάς και η βασίλισσα ήταν πολύ χαρούμενοι για αυτούς.

 

 

    

                                                                                            ΤΕΛΟΣ

 

Thursday, September 13, 2007 5:07:31 PM (GTB Standard Time, UTC+02:00)  #    Comments [43]  |  Tracked by:
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/paxil/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/viagra/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/prozac/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/viagra/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/accutane/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/celexa/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/lexapro/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/soma/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/rainbow-brite/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/zoloft/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/claritin/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/cialis/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/tramadol/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/clomid/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/coumadin/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/prozac/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/melatonin/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/tramadol/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/celebrex/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/lipitor/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/coumadin/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/claritin/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/wellbutrin/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/synthroid/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/melatonin/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/hoodia/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/rainbow-brite/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/prilosec/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/lexapro/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/cymbalta/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/soma/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/wellbutrin/index.html [Pingback]
http://morningside.edu/mics/_notes/pages/ultram/index.html [Pingback]
http://blastpr.com/wiki/js/pages/nexium/index.html [Pingback]

Pick a theme: